Draagspecialist maakt gebruik van cookies en overige technieken zoals
JavaScript en web beacons op onze websites. Omdat wij uw privacy willen
waarborgen en de gebruiksvriendelijkheid van uw bezoek(en) aan onze websites
willen verbeteren, vinden wij het belangrijk dat u weet hoe en waarom wij
cookies gebruiken. Hieronder proberen wij u zoveel mogelijk informatie te
verschaffen over het gebruik van deze technieken, waaronder cookies door Draagspecialist.

Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van uw gegevens?
Draagspecialist, gevestigd aan de Wegteringpad 7, 3762 EN te Soest, is de
verantwoordelijke voor de verwerking van gegevens zoals beschreven in dit
cookiebeleid.

De volgende websites en domeinnamen behoren tot Draagspecialist:
www.draagspecialist.nl

Wat zijn cookies?
Cookies zijn kleine, eenvoudige tekstbestanden die uw computer of (mobiele)
apparaat opslaat wanneer u onze websites gebruikt.

Wat zijn de overige technieken?
JavaScript en web beacons zijn standaard internettechnieken die er samen met
cookies voor zorgen dat een systeem informatie kan verzamelen (JavaScripts),
deze in kleine, eenvoudige tekstbestanden kan opslaan (cookies) en vervolgens
kan versturen (web beacons).

Cookies en overige technieken worden gebruikt bij vrijwel alle bestaande
websites.

Door gebruik te maken van cookies en andere technieken zorgen wij er
bijvoorbeeld voor dat:

– Het surfen op de website(s) van Draagspecialist aangenamer en eenvoudiger
voor u wordt;
– U bij uw bezoek aan onze website(s) niet steeds dezelfde informatie ontvangt of
moet invoeren;
– We u speciale functionaliteiten kunnen aanbieden zoals de verlanglijst of uw
winkelwagen;
– We kunnen meten hoe onze websites worden gebruikt en waar we deze nog
kunnen verbeteren;
– We u advertenties en aanbevelingen kunnen tonen op basis van uw interesses;
– We kunnen herkennen welk apparaat u gebruikt als u bij ons op bezoek bent;
– We kunnen (laten) registreren hoe vaak een advertentie wordt vertoond om zo
de advertenties beter op uw behoeften en interesses af te stemmen en te
voorkomen dat u steeds dezelfde advertentie ziet.

Cookies van derden
Via onze websites worden ook cookies van derden geplaatst. Op het gebruik van
cookies door andere bedrijven is het privacy- en cookiebeleid van het
desbetreffende bedrijf van toepassing.

Welke cookies gebruiken wij? In het kort:

Functionele cookies of noodzakelijke cookies
Functionele cookies zorgen ervoor dat onze websites correct functioneren. Denk
bijvoorbeeld aan functionaliteiten zoals de winkelwagen en het afrekenen.

Analytische cookies
Met analytische cookies verzamelen wij met behulp van derden statistieken over
het gebruik van onze websites door de gebruikers. Door websitegebruik te
meten kunnen we onze websites blijven verbeteren in het voordeel van onze
gebruikers.

Sociale media cookies van derden
Sociale media cookies zijn cookies die functionaliteiten van sociale media
websites mogelijk maken. Denk hierbij aan een YouTube video bij een product of
een “like”-knop voor Facebook.

Advertentiecookies
Wij plaatsen advertentie cookies voor websites van derden. Dit doen we zodat
we u, aan de hand van uw online surf-, zoek- en koopgedrag, zo relevant
mogelijke aanbiedingen kunnen doen. Tevens houden we met deze
advertentiecookies bij welke advertenties u heeft gezien.

Websiteaanbevelingen, voorkeuren en interessecookies

Daarnaast combineren wij uw online surf-, zoek-, en koopgedrag om u in onze
websites relevante aanbiedingen en aanbevelingen te tonen, afgestemd op uw
voorkeuren.

Functionele of noodzakelijke cookies
Functionele of noodzakelijke cookies helpen de websites van Draagspecialist
naar behoren te functioneren. Denk hierbij aan:

– De producten die u aan uw verlanglijstlijst toevoegt, worden onthouden en
opgeslagen;
– Het geven van een melding bij een niet afgeronde bestelling, zodat u uw
producten in het winkelwagen niet kwijtraakt;
– Uw browserinstellingen worden opgeslagen, zodat u onze websites optimaal op
uw beeldscherm kunt bekijken;
– De mogelijkheid uw inloggegevens op te slaan zodat u deze niet iedere keer
opnieuw hoeft in te voeren;
– Dat het mogelijk is om te reageren op berichten in onze websites;
– Een gelijkmatige belasting van de website, waardoor die functioneel en
bereikbaar blijft;
– Het opsporen van mogelijk misbruik of mogelijke problemen in onze websites,
door bijvoorbeeld opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren.

Analytische cookies
Wij gebruiken met behulp van derden analytische cookies om het
websitegebruik te onderzoeken. Deze statistieken geven ons onder meer inzicht
in hoe vaak we worden bezocht, en waar we onze websites kunnen verbeteren.
Op deze manier zorgen wij ervoor dat de ervaring met onze websites
voortdurend geoptimaliseerd wordt. Onder meer de volgende gegevens worden
opgeslagen:

– Het IP-adres, dat anoniem wordt gemaakt;
– Technische kenmerken zoals de browser die u gebruikt (zoals Chrome, Internet
Explorer of Firefox) en de resolutie van uw computerscherm en welk apparaat u
gebruikt;
– Vanaf welke pagina u op de websites bent gekomen;
– Wanneer en hoe lang u de websites bezoekt of gebruikt;
– Of u gebruik maakt van functionaliteiten van de websites. Bijvoorbeeld het
maken van een verlanglijst, het plaatsen van een bestelling of het bekijken van
eerdere aankopen.
– Welke pagina’s u bezoekt in onze websites.

Deze cookies gebruiken wij bijvoorbeeld voor:

– Het bijhouden van het aantal bezoekers van onze websites;
– Het meten van de tijdsduur per bezoek;
– Het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina”s van
onze websites bezoekt.
– Social media cookies van derden

Hoe werken social media cookies van derden?
Social media cookies worden door de social media websites zelf geplaatst.
Wanneer u in onze websites een social media button aanklikt, wordt een social
media cookie geplaatst. De social media partij kan uw IP-adres herkennen op het
moment dat u een pagina van onze websites wilt delen. Voor de cookies die de
social media partijen plaatsen en de data die zij hiermee verzamelen, verwijzen
wij u naar de verklaringen die deze partijen op hun eigen websites daarover
geven. We raden u aan onderstaande privacy- en cookieverklaringen regelmatig
te raadplegen:
Facebook
Google+ / YouTube
LinkedIn
Twitter
Instagram
Pinterest
Advertentiecookies

Op websites van derden kunt u onze advertenties tegen komen. Om deze
promoties en advertenties relevant te houden maken wij gebruik van cookies. De
advertentiecookies maken het mogelijk dat:

– We kunnen bijhouden welke advertenties u al heeft gezien;
– We kunnen bijhouden hoe vaak u een advertentie al heeft gezien;
– We kunnen voorkomen dat u steeds dezelfde te zien krijgt;
– We kunnen bijhouden of u op de advertenties klikt;
– We kunnen bijhouden of u bestellingen plaatst nadat u een advertentie heeft
gezien of hierop heeft geklikt;
– We uw online surf-, zoek-, en koopgedrag kunnen combineren ongeacht van
welk apparaat u gebruik maakt;
– We door het combineren van deze kenmerken uw advertentie-interesse
vaststellen en de advertenties die we aan u tonen op websites van derden hierop
kunnen afstemmen.

Advertentienetwerken en mediabureaus fungeren als tussenpersoon voor
websites en adverteerders. De advertentiecookies van deze partijen maken het
mogelijk dat:
Onze advertentiepartners uw voorkeuren bij Draagspecialist kunnen combineren
met informatie die zij verzamelen bij uw bezoek aan andere websites.
Voor de cookies die deze partijen voor advertentiedoeleinden plaatsen,
verwijzen wij u naar de verklaringen op de websites van deze partijen. Omdat de
verklaringen regelmatig kunnen wijzigen, raden wij u aan deze privacy- en
cookieverklaringen regelmatig te raadplegen. De volgende partijen plaatsen op
onze websites cookies:
Google

Websiteaanbevelingen, voorkeuren en interessecookies
We hebben zoveel artikelen in onze winkel dat we u graag op weg helpen.
Bijvoorbeeld door u te wijzen op artikelen die voor u interessant zijn. Dat
gebeurt bijvoorbeeld op basis van uw eerdere bezoeken aan onze websites
ongeacht met welk apparaat dat was. We kijken dan naar cookies en uw IP-adres,
maar ook naar wat u eerder bij ons kocht en uw interesses die we kennen
doordat we u daarnaar gevraagd hebben. De aanbevelingen en interessecookies
maken het mogelijk dat wij kunnen nagaan of u bepaalde producten of
aanbiedingen hebt gezien, hierop hebt geklikt en of u aan de hand hiervan
bijvoorbeeld een specifiek product hebt gekocht. Deze informatie combineren
wij om een beeld te krijgen van uw interesses en voorkeuren waarop de
websites voor u kan worden aangepast.

De interesse cookies maken het mogelijk dat:

– We in onze websites uw online surf-, zoek-, en koopgedrag kunnen combineren
ongeacht met welk apparaat u de websites bezoekt;
– We door het combineren van uw surfgedrag, uw voorkeuren en interesses
vaststellen en aanbiedingen en aanbevelingen in onze websites hierop kunnen
afstemmen;
– We via onze websites aanbiedingen en aanbevelingen aan u kunnen tonen op
basis van uw interesses en de combinatie van uw surf-, zoek-, en koopgedrag;
– Wij op basis van uw surfgedrag gerichte aanbiedingen en aanbevelingen kunnen
tonen op websites van derden.

Browserinstellingen
Als u niet wilt dat websites cookies op uw computer kunnen opslaan, pas dan uw
browserinstellingen aan. U krijgt dan een waarschuwing voordat er cookies
worden geplaatst. U kunt uw instellingen ook dusdanig aanpassen dat uw
browser alle cookies of alleen de cookies van derde partijen weigert. U kunt
cookies die al geplaatst zijn verwijderen. Let erop dat u de instellingen apart
voor elke browser, apparaat en computer die u gebruikt moet aanpassen. Wij
willen u erop attenderen dat als u geen gebruik wilt maken van cookies, wij
helaas niet kunnen garanderen dat onze websites goed werken. Het kan zijn dat
enkele functies van de websites verloren gaan of dat u bepaalde pagina”s zelfs
helemaal niet meer kunt zien. Daarnaast betekent het weigeren van cookies ook
niet dat u geen advertenties meer te zien krijgt. De advertenties zijn dan alleen
niet meer aangepast aan uw interesses en worden vaker herhaald. Hoe u uw
instellingen kunt aanpassen, verschilt per browser. Raadpleeg indien nodig de
helpfunctie van uw browser.

Wilt u cookies van specifieke partijen uitzetten, dan kan dat via
www.youronlinechoices.com.

Cookies verwijderen
Cookies verwijderen in Microsoft Edge:
Klik op het Menu icoon (icoon met 3 lijntjes) rechts bovenin. Klik op het icoon
van het klokje, dit is het tabblad “Geschiedenis”. Klik op “Alle geschiedenis”
wissen. Nu kunt u aangeven wat u precies wilt wissen. Vink in ieder geval
“Cookies en opgeslagen websitegegevens” aan en klik op “Wissen”. Onderaan
kunt u aangeven of u deze gegevens altijd wilt wissen bij het afsluiten van
Microsoft Edge.

Cookies verwijderen in Chrome:
Klik op het icoon met 3 lijntjes rechts bovenin. Klik op “Instellingen” >
“Geschiedenis” > “Browsegegevens” wissen. Zorg in ieder geval dat “Cookies
en andere site-en plug-ingegevens verwijderen” aangevinkt staat. U kunt ook
aangeven hoe oud de Cookies moeten zijn. Kies hier “Alles”.

Cookies verwijderen in Firefox:
Klik op het icoon met 3 lijntjes rechts bovenin. Ga naar “Opties” > “Privacy”.
Klik op “Uw recente geschiedenis wissen”. Onder “Details” kunt u aangeven wat u
precies wilt wissen. Vink in ieder geval “Cookies” aan. U kunt ook aangeven hoe
oud de Cookies moeten zijn. Kies hier op “Alles”.

Cookies verwijderen in Safari:
Klik links bovenin de menubalk op “Safari” > “Voorkeuren”. Kies bovenin het
venster het tabblad “Privacy”. Klik vervolgens op “Verwijder alle
Websitegegevens”.

Cookies verwijderen in Internet Explorer:
Klik op het icoon van een tandwieltje rechts bovenin. Ga naar het menu
“Beveiliging” > “Verwijder browsegeschiedenis”. Nu kunt u aangeven wat u precies wilt wissen. Vink in ieder geval “Cookies en website data” aan. Klik
onderaan het venster op “Verwijderen”.

Het privacybeleid van Draagspecialist
Met het gebruik van sommige cookies worden ook persoonsgegevens verwerkt
zoals u hierboven hebt kunnen lezen. In ons privacybeleid hieronder vindt u meer
informatie over hoe Draagspecialist met uw gegevens omgaat.

Slotopmerkingen
Wij zullen onze verklaringen aanpassen wanneer onze websites of de regels
rondom cookies wijzigen. Wij raden u aan om dit document eens in de zoveel tijd te raadplegen op wijzigingen.

______________________________________________

Draagspecialist respecteert de privacy van de bezoekers van haar website, in het bijzonder de rechten van bezoekers met betrekking tot de geautomatiseerde verwerking van persoonsgegevens. Vanwege volledige transparantie met onze klanten hebben wij daarom een beleid geformuleerd en geïmplementeerd met betrekking tot deze verwerkingen zelf, het doel ervan alsook de mogelijkheden voor betrokkenen om hun de rechten zo goed mogelijk te kunnen uitoefenen.

Voor alle aanvullende informatie over de bescherming van persoonsgegevens kunt u terecht op de website van de Autoriteit persoonsgegevens: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl.

Totdat u op de website het gebruik van cookies en andere tracking systems accepteert, plaatsen wij geen niet-geanonimiseerde analytische cookies en/of tracking cookies op uw computer, mobiele telefoon of tablet. Met het voortzetten van het bezoek van deze website accepteert u de volgende gebruikersvoorwaarden.

De huidige op de website beschikbare versie van de privacy policy is de enige versie die van toepassing is zolang u de website bezoekt, totdat een nieuwe versie de huidige versie vervangt.

Artikel 1 – Wettelijke bepalingen

  1. Website (hierna ook “De website”): www.draagspecialist.nl
  2. Verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens (Hierna ook: “De beheerder”): Draagspecialist, gevestigd te Weteringpad 7, 3762EN Soest, kvk-nummer: 66449227.Artikel 2 – Toegang tot de website

    De toegang tot de website en het gebruik is strikt persoonlijk. U zult deze website alsook de gegevens en informatie die daarop verstrekt worden niet gebruiken voor commerciële, politieke of publicitaire doeleinden, dan wel voor enige commerciële aanbiedingen en in het bijzonder niet gebruiken voor ongevraagde elektronische aanbiedingen.

Artikel 3 – De content van de website

Alle merken, afbeeldingen, teksten, commentaren, illustraties, (animatie)plaatjes, videobeelden, geluiden, alsook alle technische applicaties die gebruikt kunnen worden om de website te laten functioneren en meer in het algemeen alle onderdelen die op deze site zijn gebruikt, zijn beschermd bij wet door intellectuele eigendomsrechten. Iedere reproductie, herhaling, gebruik of aanpassing, op welke wijze dan ook, van het geheel of slechts een onderdeel ervan, met
inbegrip van de technische applicaties, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de verantwoordelijke, is ten strengste verboden. Indien de beheerder niet meteen actie onderneemt tegen enig inbreuk, kan dat niet worden opgevat als stilzwijgende toestemming dan wel het afzien van rechtsvervolging.

Artikel 4 – Het beheer van de website

Voor het goede beheer van de website kan de beheerder op ieder moment:
– de toegang aan een bepaalde categorie bezoekers schorsen, onderbreken of beperken tot de gehele of een gedeelte van de website
– alle informatie verwijderen die het functioneren van de website kan verstoren of in strijd is met nationale of internationale wetgeving of in strijd is met internet-etiquette
– de website tijdelijk niet beschikbaar hebben teneinde updates uit te kunnen voeren

Artikel 5 – Verantwoordelijkheden

De beheerder is in geen geval verantwoordelijk voor falen, storingen, moeilijkheden of onderbrekingen van het functioneren van de website, waardoor de website of een van zijn functionaliteiten niet toegankelijk is. De wijze waarop u verbinding zoekt met de website is uw eigen verantwoordelijkheid. U dient zelf alle geschikte maatregelen te treffen om uw apparatuur en uw gegevens te beschermen tegen onder andere virusaanvallen op het internet. U bent bovendien zelf verantwoordelijk voor de websites en de gegevens die u op internet raadpleegt.

De beheerder is niet aansprakelijk voor juridische procedures die tegen u worden gevoerd:
– vanwege het gebruik van de website of diensten toegankelijk via internet
– vanwege het schenden van de voorwaarden van deze privacy policy

De beheerder is niet verantwoordelijk voor enige schade die u zelf oploopt, dan wel derden of uw apparatuur oplopen als gevolg van uw verbinding met of het gebruik van de website. U zult zich onthouden van iedere actie tegen de beheerder als gevolg hiervan.

Indien de beheerder betrokken raakt bij een geschil als gevolg van uw gebruik van deze website, is hij gerechtigd alle schade die hij dientengevolge lijdt en nog zal lijden op u te verhalen.

Artikel 6 – Het verzamelen van gegevens

Uw gegevens worden verzameld door Draagspecialist. Onder persoonsgegevens worden verstaan: alle informatie over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon; als identificeerbaar wordt beschouwd een natuurlijke persoon die direct of indirect kan worden geïdentificeerd, met name aan de hand van een identificator zoals een naam, een identificatienummer, locatiegegevens, een online identificator of een of meer elementen die kenmerkend zijn voor de fysieke, fysiologische, genetische, psychische, economische, culturele of sociale identiteit.

De persoonsgegevens die op de website worden verzameld worden hoofdzakelijk gebruikt door de beheerder voor het onderhouden van relaties met u en indien aan de orde voor het verwerken van uw bestellingen.

Artikel 7 – Uw rechten met betrekking tot uw gegevens

Op grond van artikel 13 lid 2 sub b AVG heeft eenieder recht op inzage van en rectificatie of wissing van zijn persoonsgegevens of beperking van de hem betreffende verwerking, alsmede het recht tegen de verwerking bezwaar te maken en het recht op gegevensoverdraagbaarheid. U kunt deze rechten uitoefenen door contact met ons op te nemen via hallo@draagspecialist.nl.

Ieder verzoek daartoe dient te worden vergezeld van een kopie van een geldig identiteitsbewijs,waarop u uw handtekening heeft gezet en onder vermelding van het adres waarop er met ucontact kan worden opgenomen. Binnen 1 maand na het ingediende verzoek, krijgt u antwoordop uw verzoek. Afhankelijk van de complexiteit van de verzoeken en het aantal van deverzoeken kan deze termijn indien nodig met 2 maanden worden verlengd.

Artikel 8 – Verwerking van persoonsgegevens

In geval van schending van enige wet- of regelgeving, waarvan de bezoeker wordt verdacht enwaarvoor de autoriteiten persoonsgegevens nodig hebben die de beheerder heeft verzameld,worden deze aan hen verstrekt na een uitdrukkelijk en gemotiveerd verzoek van die autoriteiten,waarna deze persoonsgegevens mitsdien niet meer onder de bescherming van de bepalingen vandeze privacyverklaring vallen.
Indien bepaalde informatie noodzakelijk is om toegang te krijgen tot bepaalde functionaliteitenvan de website, zal de verantwoordelijke het verplichte karakter van deze informatie aangevenop het moment van het vragen van de gegevens.

Artikel 9 – Commerciële aanbiedingen

U kunt commerciële aanbiedingen krijgen van de beheerder. Indien u deze niet (meer) wenst te ontvangen, stuurt u een mail naar het volgende adres: hallo@draagspecialist.nl

Indien u tijdens het bezoek van de website enige persoonsgegevens tegenkomt, dient u zich te onthouden van het verzamelen ervan of van enig ander ongeoorloofd gebruik alsook van iedere daad die een inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van die perso(o)n(en) oplevert. De beheerder is in geen geval verantwoordelijk in bovengenoemde situaties.

Artikel 10 – Bewaartermijn gegevens

De door de beheerder van website verzamelde gegevens worden gebruikt en bewaard voor de duur zoals deze bij wet is bepaald.

Artikel 11 – Cookies

  1. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij bezoek aan onze website geplaatst wordt op de harde schijf van uw computer. Een cookie bevat gegevens zodat u bij elk bezoek aan onze website als bezoeker kan worden herkend. Het is dan mogelijk om onze website speciaal op u in te stellen en het inloggen te vergemakkelijken.
  2. Wij gebruiken de volgende soorten cookies op onze website:
  • Functionele cookies: zoals sessie- en login cookies voor het bijhouden van sessie- en
    inloginformatie.
  • Geanonimiseerde Analytische cookies: om inzage te krijgen in het bezoek aan onze website
    op basis van informatie over bezoekersaantallen, populaire pagina’s en onderwerpen. Op deze
    wijze kunnen we de communicatie en informatievoorziening beter afstemmen op de behoeften
    van bezoekers van onze website. We kunnen niet zien wie onze websites bezoekt of vanaf
    welke pc het bezoek plaatsvindt.
  1. Wanneer u onze website bezoekt kunnen cookies afkomstig van de verantwoordelijke en/of
    derden op uw apparatuur worden geïnstalleerd.
  2. Voor meer informatie over het gebruik, het beheer en het verwijderen van cookies voor elk
    besturingstype, nodigen wij u uit om de volgende link te raadplegen:

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/internet-telefoon-tv-en-
post/cookies#faq

Artikel 12 – Beeldmateriaal en aangeboden producten

Aan het beeldmateriaal dat behoort bij de aangeboden producten op de website kunnen geen rechten worden ontleend.

Artikel 13 – Toepasselijk recht

Op deze voorwaarden is Nederlands Recht van toepassing. De rechtbank van de
vestigingsplaats van de beheerder is exclusief bevoegd bij eventuele geschillen omtrent deze voorwaarden, behoudens wanneer hierop een wettelijke uitzondering van toepassing is.

Artikel 14 – Contact

Voor vragen, productinformatie of informatie over de website zelf, kunt u zich richten tot:
Marketing, hallo@draagspecialist.nl.